آیلتس چیست؟
آیلتس مخفف عبارت International English Language Testing System به معنی سیستم آزمون زبان انگلیسی در سطح بین المللی است. آزمونی که با هدف تشخیص میزان تسلط به زبان انگلیسی افرادی که قصد زندگی و یا کار در کشور هایی که زبان ارتباطات آن، انگلیسی است طراحی شده است. در این آزمون مهارتهای شما در گوش دادن، خواندن، نوشتن و مکالمه سنجیده می شود که نمره هر مهارت بین1 تا 9 می باشد .
طبیعتاً مهارت های زبانی برای کسی که قصد تحصیل در محیط آکادمیک دانشگاه را دارد با کسی است که قصد کار در جامعه ای انگلیسی زبان کمی متفاوت است .به همین منظور آزمون آیلتس به دو گروه “آیلتس آکادمیک” و “آیلتس جنرال” تقسیم می گردد. بسته به هدف، شما باید در یکی از این دو ماژول شرکت کنید.
آیلتس آکادمیک و جنرال چه فرقی با هم دارند؟
همانطور که میدانید آزمون آیلتس در دو نوع General و Academic برگزار می شود. یکی از مهم ترین سوالات برای زبان آموزان و متقاضیان مهاجرت به کشورهای خارجی به منظور تحصیل و کار این است که کدام آزمون برایشان مناسب است و ساختار آزمون آیلتس جنرال با آکادمیک چه تفاوت هایی دارد. انتخاب درست نوع آزمون بسیار مهم است، زیرا هریک اهداف خاصی را دنبال می کنند و کاربردهای متفاوتی دارند، به علاوه استراتژی و روش های آمادگی برای هریک کاملاً متفاوت است.
آیلتس آکادمیک(IELTS Academic) برای افرادی مناسب است که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی، ارشد یا بالاتر دارند. این آزمون بیشتر بر سنجش دانش آکادمیک متمرکز است تا مشخص شود که تا چه حد از عهده محیط آکادمیک و انتظاراتی که این محیط می طلبد، برمی آیید.
آیلتس جنرال یا عمومی(IELTS General) برای افرادی مناسب است که به طور کلی قصد مهاجرت به یکی از کشورهای انگلیسی زبان (مانند استرالیا، کانادا، نیوزلند، بریتانیا) یا تحصیل در مقاطع پایین تر و در کالج را دارند. این آزمون، برخلاف آزمون آکادمیک، بیشتر بر سنجش مهارت زبانی در محیط جامعه و کار متمرکز است.
از نظر اعتبار مدرک و مدت زمان اعتبار هیچ تفاوتی با هم ندارند و هر دو مدرک به مدت دو سال معتبر هستند. تفاوت این دو آزمون در ساختار سوالات است. در ادامه به بررسی بخش های مختلف آزمون آیلتس و تفاوت و شباهت هریک از این بخش ها در آزمون آکادمیک و جنرال می پردازیم.
مراحل آزمون آیلتس
آزمون آیلتس در دو مرحله برگزار می گردد: مرحله شفاهی و مرحله کتبی. در آزمون کتبی که مدت ۲ ساعت و ۴۰ دقیقه طول میکشد، مهارت های شنیداری، خواندن و نوشتاری به ترتیب در یک روز، مورد ارزیابی قرار می گیرد. در مرحله شفاهی مهارت صحبت کردن شما به زبان انگلیسی سنجیده میشود که معمولاً پیش از آزمون کتبی برگزار میشود و بین 11 تا 14 دقیقه طول میکشد.
بخش لیسنینگ و اسپیکینگ آکادمیک و جنرال کاملا مشابه است ولی سوالات در بخش رایتینگ و ریدینگ فرق دارند. سیستم نمرهدهی هر بخش جداگانه و از 1 تا 9 است. نمرات هر 4 بخش جداگانه در کارنامه درج می شود و نمره کلی میانگین نمرات این بخشها به صورت گردشده به بالا خواهد بود. در مورد آزمون آکادمیک در اکثر موارد تحصیلی شما باید نمره 7 در هر مهارت را دریافت کنید در حالیکه دریافت نمره 6 در هر بند آزمون جنرال کافی است.
بخش های مختلف آزمون
اسپیکینگ Speaking ![اسپیکینگ]()
این بخش برای هر دو نوع آزمون یکی است. در هردو آزمون داوطلب مصاحبه ای به طول 11 تا 14 دقیقه و در 3 بخش انجام می دهد. داوطلب باید سوالات مطرح شده را پاسخ دهد و مصاحبه از ابتدا ضبط می شود. در بخش اول مصاحبه داوطلب به سوالات شخصی در مورد وضعیت شغلی و خانوادگی، محل زندگی و… پاسخ خواهد داد. در بخش دوم به داوطلب موضوعی داده می شود و باید در مورد آن اظهار نظر کرده و توضیح دهد. در بخش سوم سوالاتی کلی درباره موضوع بخش دوم پرسیده میشود.
لیسنینگ Listening ![]()
آزمون کتبی با بخش Listening شروع می شود. این بخش هم مانند بخش اسپیکینگ برای هر دو نوع آزمون یکی است و هیچ تفاوتی در نوع سوالات یا ساختار ندارند. در این بخش باید به 40 سوال در چهار قسمت جداگانه که معمولاً هر بخش 10 سوال دارد، پاسخ بدهید. کل زمان پخش لیسنینگ ها 30 دقیقه طول می کشد که پس از اتمام آنها، 10 دقیقه دیگر به شما زمان داده می شود تا جواب های خودتان را به پاسخنامه منتقل کنید (در این 10 دقیقه چیزی پخش نمی شود).
ریدینگ Reading ![ریدینگ]()
مرحله ی بعد بخش Reading است. این بخش برای دو نوع آزمون از لحاظ نوع سوالات و شیوه نمره دهی کاملا متفاوت است اما از لحاظ تعداد سوالات و مدت پاسخگویی یکی است. در بخش ریدینگ هر دو آزمون شما 40 سوال خواهید داشت و مدت زمان پاسخ گویی 60 دقیقه است. در بخش اول ریدینگ جنرال 2 یا 3 متن کوتاه قرار دارد، بخش دوم دو متن کوتاه در مورد کار خواهید داشت و در بخش سوم متنی طولانی در مورد موضوعات اجتماعی و برگرفته از رسانه های و روزنامه و رادیو و … می باشد.
در ریدینگ آکادمیک شما سه متن طولانی(تحلیلی، توصیفی و علمی) برگرفته از کتابها، روزنامه ها و مجلات خواهید داشت که خیلی تخصصی نیستند ولی مناسب متقاضیان ورود به دانشگاه در نظر گرفته شده است. وزن سوالات (میزان سخت بودن آنها) و بارم بندی سوالات در دو آزمون متفاوت است. به طور مثال در جنرال 15 سوال نمره 4 و در آکادمیک 15 سوال نمره 5 را خواهد داشت.
رایتینگ Writing ![رایتینگ]()
این بخش به دو قسمت تقسیم شده است که قسمت اول آن برای آزمون جنرال و آکادمیک متفاوت است اما قسمت دوم آن برای هر دو نوع آزمون یکی است.
بخش رایتینگ برای هردو آزمون دارای 2 بخش است که شامل نوشتن انشاء با حداقل 150 کلمه در بخش اول، و حداقل 250 کلمه در بخش دوم است که متنهای کمتر از 150 و 250 کلمه نمره کامل دریافت نخواهند کرد یعنی بخشی از نمره خود را از دست میدهند. قسمت اول این آزمون برای آزمون جنرال و آکادمیک متفاوت است اما قسمت دوم آن برای هر دو نوع آزمون یکی است.
در بخش اول جنرال شما باید یک نامه با عناوینی مانند شکایت نامه دوستانه، استخدام و درخواست بنویسید و مسئله یا مشکل خاصی را باید در نامه شرح دهید. بخش دوم جنرال یک سوال خواهد بود و شما باید نظر و دلایل خود را نسبت به آن مسئله توضیح دهید.
در بخش اول آکادمیک شما باید یک شکل یا نمودار را که به شما نشان داده می شود تجزیه و تحلیل کنید. بخش دوم مانند آیلتس جنرال، سوالی است که باید آن را تحلیل کنید و به عنوان مثال نظر موافق یا مخالف خود را بیان کنید.
برای این بخش 60 دقیقه زمان در نظر گرفته شده که بهتر است بیست دقیقه را به سوال اول و چهل دقیقه را به سوال دوم اختصاص دهید. نکته مهم در مورد نمره کل این بخش این است که بخش اول یک سوم کل نمره و بخش دوم دو سوم کل نمره را شامل میشوند.
“خلاصه”
ترتیبی که انگلیسی کده برای خواندن مطالب دوره “اسپیکینگ آیلتس چیست” به شما پیشنهاد میکند: |
⇐ 1) آیلتس چیست؟
2) معیار های نمره دهی در اسپیکینگ آیلتس IELTS Speaking 3) ساختار آزمون اسپیکینگ آیلتس و سوالات رایج بخش 1 4) سوالات رایج درباره آزمون اسپیکینگ آیلتس 5) معیارهای ارزیابی اسپیکینگ آیلتس، معیار روان بودن و منسجم صحبت کردن |